Uha, det er et godt spørgsmål. Men faktisk også et lidt svært spørgsmål! Det at definere begrebet naturvin, vil nemlig oftest afhænge af hvem du spørger. Dette fordi, at der som sådan ikke er en fast definition på, hvad naturvin er og ikke er. Mærkeligt, ikke?

Men nu har du altså spurgt os, og her får du så vores forklaring:

Levende vin med et minimum af intervention
Fællesnævneren for alt det vin vi arbejder med, er først og fremmest at det skal smage godt! Ligeså vigtigt er det, at det er lavet med så lidt intervention som muligt, faktisk endda helst helt uden. Når vi snakker intervention, kunne vi vel ligeså godt have sagt manipulation. Vinen skal tale for sig selv, og dermed ikke bakkes op af et væld af tilsætningsstoffer. 

På den måde bliver vinen levende, personlig og ærlig. Det synes vi, er enormt vigtigt. 

Vinbønder med ren samvittighed og noget på hjerte
Når vi taler om vinbønder der fremstiller naturvin, taler vi oftest også om vinbønder som producerer i ganske begrænset mængder. Dette fordi, at processen bliver en del mere krævende, når man kun går til hånde med sine bare hænder og intet andet. For dem er maskineri og industrialisering fy fy. De er med i hver eneste proces, fra start til slut. 

Oftest er de også helt ekstremt søde og ydmyge, og kan drikke en flaske vin hurtigere end vi andre kan nå at åbne den. 

Sprælske tendenser
Når vin forbliver vin, og ikke et produkt af tilsætningsstoffer og andet gift, synes vi der sker magi. Vinen er dermed et resultat af naturen og den naturlige udvikling. Det kan give anledning til sprælske tendenser, men bestemt også anledning til elegance, renhed og kompleksitet. 

Det er vin der giver stof til eftertanke, tid til eftertænksomhed, og dansetrin du ikke havde den fjerneste idé om, at du havde. 

 

Skål, venner.